Professor Harald Arne Asheim 70 år

En av pionerene ved instituttet fyller 70 år i dag og går samtidig over i pensjonistenes rekker. Harald Arne Asheim begynte på det første kullet ved instituttet tilbake i 1973. Dagen ble behørig markert med taler, kaker, blomster og sang fra hovedpersonen selv.

Her får du utdrag av sangen «Oljealder»

Her er gratulasjonsteksten som stod på trykk dagens Aftenposten:
«Jubilanten er bondegutt, født nord på Jæren i 1950. Han utdannet seg til sivilingeniør ved NTH 1975, PhD ved UT i Austin, Texas i 1978 og institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk, IPT-NTH fra 1980. Han var dosent/professor fra 1985, dessuten faglig leder for Continental Shelf development, Petr. ind .courses (oppbygging av industriell oljekompetanse). Han ha skrevet bøker, noen vitenskapelige publikasjoner og forelest ved Chulalongkorn University, Bangkok, Thailand og Pomor Statlige Universitet, Arkhangelsk, Russland. Han har også hatt eksterne konsulentoppdrag, for blant annet Aker Solutions ved nedstenging og sikring av Ekofisktanken og firma NordLense ved utvikling av utstyr for fjerning av oljesøl. Han har vært formann/medlem i Nordisk Ministerråds Fagkollegium for Oljeteknologi og SPE Symbols and Metrication Commitee, instituttleder ved IPT og styremedlem for det Norske Universitetssenter i St.Petersburg. Livsledsagerske fra studentdagene, Beate, holdt ut Texas/California t/r i gammel Mustang med spedbarn i baksetet. De holder stadig sammen og har i dag tre sønner og to barnebarn. Jubilanten oppdaget i moden alder et visst talent i å lage tekster og toner og fant en subkultur av visesmeder, der jubilanten deltar»

Tusen takk for innsatsen, og gratulerer med dagen!