Marine mineraler i Japan

Ingrid Schjølberg, Steinar Løve Ellefmo og Patrick Reurink fra NTNU var i Japan første uke på mars for å delta på et seminar om den norske aktivitetetn knyttet opp mot marine mineraler i Norge ved den Norske Ambassaden i Tokyo med Ocean Mining Industry Promotion Round Table. Leder for Research Institute of Ocean Economics, Hiroyuki Nakahara presenterte det siste innen aktiviteter på Japansk side, mens den norske delegasjonen presenterte det siste innen havromsforskning, marine mineraler og overføringsverdi fra olje og gassindustri til leting etter og utvinning av marine mineraler.

I løpet av turen ble også University of Tokyo, Maki Laboratory of Underwater Platform Systems og JAMSTEC (Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology) besøkt og samarbeid ble diskutert.

Alle bilder: Steinar Løve Ellefmo